Vegansk chorizopasta med grönsaker

DSC_2867

Hej!

Hoppas att allt är bra med er! Jag jobbar som ett djur just nu med alla olika projekt som är på gång. Böcker som ska släppas, en matlagningskurs nästa vecka (som ni gärna får anmäla er till om ni vill och kan, den är gratis och i samarbete med Upplands Väsbys kommun! Anmälan och info hittar ni här!), och massor av andra roliga grejer.

Och trots att jag har släppt ett matlagningsprogram och ett dunderstort och coolt samarbete med Patchwork – Vin till Vego så har jag FORTFARANDE fler hemliga grejer på gång! Det ni 😀 Det går bra nu!

Jaja. Nog om mig.

Som ni kanske minns från förra veckan (och från ranten här ovanför…) så har jag ju startat ett nytt stort samarbete med vinmärket Patchwork. Vår ambition är att att visa att det går jättefint att dricka allsköns gott vin till även vegetarisk mat, och att vegokäk inte alls behöver vara något tråkigt och enformigt. En gång i veckan kommer jag därför också, utöver de killer receptvideos som vi kommer släppa ungefär en gång i månaden, att tipsa om ett nice recept som funkar med något av deras viner.

Här är det första av många!

Vegansk chorizopasta med grönsaker. Gjort på veggyness helt sjukt goda veganchorizo. Funkar finfint med ett friskt rött vin. Till exempel Patchworks smarriga Fairtradevin.

IMG_1395 (1)

Vegansk chorizopasta med grönsaker, 1-2 portioner

  • 150 g pasta
  • 2 st veganska chorizokorvar från veggyness (det här märket har utan konkurrens världens godaste vegochorizo!)
  • 4 st små paprikor, eller 1 stor
  • Ett gäng små broccolibuketter
  • 1/2 schalottenlök
  • 1 liten röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kapris
  • Några kvistar färsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • salt

Börja med att sätta på pastavatten och börja koka pastan. Skiva därefter chorizon i slantar och börja steka i olivolja på medelvärme. Skär undertiden broccolin i buketter, paprikan i stora bitar, finhacka lök samt skiva chili och schalottenlök.

Ha ner paprikan i stekpannan och stek ett tag tillsammans med chorizon, när bägge två börjar få färg så tillsätter du vitlök, kapris, chili och lök och fräser några minuter till. Riv ner timjan och dra av stekpannan från plattan tills pastan är klar.

När pastan nästan är kokt al dente så slänger du ner broccolin i pastavattnet och låter den koka med sista minuten. Häll av pastavattnet och slå ner pastan och broccolin i stekpannan. Ställ tillbaks pannan på den varma plattan och låt alla smaker blandas med pastan i någon minut. Servera genast.

IMG_1420

, , , , , ,

5 Responses to Vegansk chorizopasta med grönsaker

  1. Angela 4 april, 2016 at 10:12 #

    Fasiken! Jag missade matlagningskursen och jag bor bara ett stenkast bort! …hoppas du håller kurs i matlagning någonting framöver igen i Väsby 🙂

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 4 april, 2016 at 01:09 #

      Kan inte lova att det blir i Väsby just framöver, men det kommer med största säkerhet i Stockholm inom inte allt för lång tid hoppas jag!

  2. Oscar 16 mars, 2016 at 08:38 #

    Var någonstans kommer kaprisen in i bilden?
    Serveras till maten?

  3. Johan 11 mars, 2016 at 11:53 #

    Snygg slev vart har du köpt den?

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes