Världens bästa barnquornfärssås

Det sa i alla fall barnen som åt den i förrgår. Titta vad glada de ser ut!

Vi är nere i Skåne igen och det ger självklart gott om tillfällen att laga en massa god mat, så det kommer ett par nya recept samt nya varianter av gamla godingar här inom kort. Första kvällen vi kom fram så skulle något enkelt fixas, så det fick bli köttfärssås (som jag faktiskt kallar det vanligtvis, old habits die hard). Jag tog mig dock lite extra tid och gjorde en särskild sås till kidsen så att jag skulle kunna ha lite mer sting i den vi vuxna åt. Resultatet blev inte världens nyttigaste men kanske världens godaste quournfärssås. Till och med för vuxna.

Quornfärssås för ca 4 hungriga 5-6 åringar. 

1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
1 liten morot
1/2 paket quornfärs
1 burk krossade tomater
1 msk torkad oregano
4 msk grädde
2-3 msk ketchup
Olivolja
Salt och vitpeppar
4 blad färsk basilika
1-2 dl vatten

Finhacka lök, vitlök och morötter. Stek dem långsamt på låg värme i olivolja i en kastrull eller stekpanna. Löken ska bli riktigt mjuk och genomskinlig utan att ta färg. Blanda ner quornfärsen och oreganon och låt steka med i någon minut till.  Tillsätt tomat, ketchup, vatten och lite salt och peppar och låt därefter koka utan lock i minst 30-40 minuter på låg värme. Du vill koka ihop allting rejält så att smakerna blandas och tomatsmaken intensifieras. Om det blir för tjockt så spä med med vatten. När du har tio minuter kvar innan servering kokar du pastan så den är varm och klar till servering. Fem minuter innan du tar såsen av spisen rör du ner grädden och basilikabladen och låter dem koka med ett litet tag. Smaka av med ev. mer ketchup, salt och peppar. Ta upp basilikabladen innan servering (sånt gillar kids aldrig).

Om ni vill ha lite fler tips på hur ni kan gå till väga för att få till såsen bra så har jag skrivit om det i ett tidigare inlägg som ni hittar här.

Servera med någon sorts makaroner och en massa parmesan. Göttans!

, , , , , , ,

5 Responses to Världens bästa barnquornfärssås

  1. Annicka Rönnbäck 28 oktober, 2017 at 08:35 #

    Testade den här såsen på mina barn på min förskola ca 70 st och hela högen blev nöjda

  2. Felicia 31 oktober, 2012 at 06:37 #

    Detta var otroligt gott, även för mig som är tretton.

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 31 oktober, 2012 at 08:30 #

      😉 Ålder är bara en siffra, god smak är ageless!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Svamp och valnötsstek på Nyår och barnmatsprat | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 23 april, 2014

    […] Två vanliga veckor kan se ut så här på ett snurrande schema: Gulcurry med quorn, limequorn , quornfärssås, korvstroganoff med pasta, sojabullar med stekt potatis och lingonsylt, spenatsoppa med ägghalvor, […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes