Tortellini med fejkon, trattkantareller och rödvin

IMG_5675 (800x600)

Ibland behöver ett recept inte vara så komplicerat för att vara gott. Det här är ett sånt. Om du bara har en kvart på dig, lite överblivet fejkon i kylskåpet och en fin date på ingång. Då är det här rätt recept för dig. 😉

Tortellini med fejkon, trattkantareller och rödvin, 2-4 portioner

  • 500 g färsk svampfylld tortellini
  • 100 g tärnat fakeon
  • 1 dl torkade trattkantareller eller 200 g färska
  • 1 dl rödvin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 scharlottenlökar
  • 1 liten kvist färsk rosmarin eller ½ tsk torkad
  • 1 dl riven stark ost, till exempel parmesan
  • Svartpeppar

Sätt på rikligt saltat pastavatten. Värm en stekpanna med lite olivolja och fräs lök, vitlök, svamp och fejkon tills löken är mjuk. Slå i kryddorna och vinet och låt reducera ner något. Tillsätt lite extra vatten i pannan från pastakastrullen så att det inte steker torrt. Koka tortellinin och stjälp därefter över den ner i stekpannan. Blanda runt så att all pasta täcks av såsen, tillsätt ev. lite extra pastavatten vid behov så att såsen får önskad konsistens. Avsluta med att riva över hälften av osten. Servera i tallrikar och ha sist på resten av osten. Ät med ett gott glas rödvin, gärna samma som du hade i maten.

IMG_5669 (800x600)

, , , , , , , , , ,

5 Responses to Tortellini med fejkon, trattkantareller och rödvin

  1. William 30 oktober, 2016 at 05:45 #

    Följde receptet till punkt och pricka men fick ett knappt ätbart resultat. En vattnig mörkbrun historia som nästan bara smakade rödvin. Älskar bloggen och har tillagat flera av dina andra recept som har blivit super! Undra vad jag gjorde fel med den här.

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 30 oktober, 2016 at 07:36 #

      Hmm… Konstigt, och trist! Kanske det är lite mycket med 1 dl vin i såsen? Sen beror det nog på hur mycket du reducerar ner såsen, och vilket typ av rödvin du använde. Jag kollade igenom receptet och ser inget uppenbart felskrivet, det är dock inget recept jag lagar regelbundet själv så jag kan inte svära på att det stämmer… Testa att ta lite mindre vin nästa gång helt enkelt! =/

  2. Lars 11 augusti, 2015 at 02:04 #

    Jag kanske är dum men när skall svampen i, det står inte i beskrivningen väl?

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 11 augusti, 2015 at 08:21 #

      Good catch! Jag hade missat den, den ska i tillsammans med löken och fakeonet. Jag skrev in det nu!

  3. Ebba 22 april, 2015 at 10:37 #

    se himlans gott ut!

Lämna ett svar till Ebba Click here to cancel reply.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes