Texas chili med blomkålspuré – Recept två från Grill & BBQ SM 2017

Det här inlägget är i samarbete med *Ta Fram Det Bästa*

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Här sliter jag på för fulla muggar inför releasen av min nya stora BBQ kurs som kommer nästa vecka! Redan i morgon kommer vi att ha ett litet privat event för press och vänner för att fira att vi snart är färdiga med allt det här monumentala slitet!

Jag hoppas att ni kommer tycka att det har varit värt lite tystnad från mig de senaste veckorna när ni ser vad vi kommer att rulla ut här under sommaren. Massor av goda recept, sjukt fina videos och kanske den mest ambitiösa vegoBBQ webbkursen som någonsin skapats! Jo jag menar det. Den kommer bli kalasbra 🙂

Och vet ni vad som är extra roligt? Det blev klart idag att vi kommer att släppa kursen i samarbete med Svenska Dagbladet!!! Ja, ni läste rätt, självaste SvD Perfect Guide kommer att stå som avsändare och distributör för kursen tillsammans med mig här under sommaren. Det ökar i ett enda slag min egen plattform med sina ca 100 000 besökare i månaden med ungefär TVÅ MILJONER TILL I VECKAN. Nu jäklar ska vi lära svenska folket att grilla grönt på riktigt!

Det första steget i den här intensiva resan under sommaren var dock när jag var med mina recept och skuggtävlade tillsammans med Ta Fram Det Bästa mot Sveriges grill och BBQ elit på Grill & BBQ SM den 20-21 maj. De flesta av de recepten jag lagade där kommer att vara med i min kurs och ni kommer att få ta del av dem allesammans löpande under sommaren. Jag tänker att om de räckte för att göra dem nöjda så borde de ju rimligtvis kunna göra era familjemedlemmar mäkta imponerade i sommar. Eller hur? 😉

Här har ni receptet på den rätt som faktiskt fick högst domarbetyg av alla mina rätter på Grill & BBQ SM – Vegansk Texas Chili med oumph och tabasco, serverad med en riktig umamirykande blomkålspuré. Den kommer jag för övrigt också att bjuda på till gästerna som kommer på mitt releaseevent för kursen i morgon!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om BBQ kursen och mina övriga äventyr, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min nya maillista! 

Följ mig gärna också på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration! 

Vegansk Texas Chili med umamikryddad blomkålspuré, 6 portioner

Ingredienser, Chili:
  • 3 paket pulled oumph (à 280 g) (eller 3 paket annat naturellt sojakött + 2 dl bbq sås)
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 gröna chilis
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 msk rökt paprikapulver
  • 1,5 msk spiskummin
  • 1,5 msk torkad oregano
  • 3 lagerblad
  • 1,5 msk koncentrerad brynt schalottenlöksfond
  • 1 msk Kikkoman soja
  • 3 msk strösocker
  • 2 burkar öl (à 33 cl) mörk och gärna söt
  • 1-2 msk TABASCO® Chipotle Pepparsås eller 1 torkad chipotlechili
  • några droppar Röd TABASCO® Original Pepparsås efter smak
  • Salt efter smak
  • Olja till stekning
  • 1/2 kruka bladpersilja
Blomkålspuré:
  • 1/2 huvud blomkål
  • 1 dl havregrädde
  • 2 msk kikkoman soja
  • Nymald svartpeppar
  • Olja till stekning
Gör  så här:
  1. Tänd grillen och förbered indirekt grillning

Chili:

  1. Tina oumphen.
  2. Skala löken och vitlöken. Skiva löken och hacka vitlöken. Kärna ur och skiva chilin (önskar du starkare gryta ha kvar kärnhuset). Värm olja i en gryta över grillen och fräs lök, vitlök och chili tills de får färg.
  3. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, spiskummin, oregano, lagerblad och fräs i ytterligare några minuter.
  4. Lägg i oumphen och fräs ihop med kryddorna någon minut utan att det tar färg. Tillsätt fond, soja, socker, öl och chipotle tabasco och rör om.
  5. Sjud i 1 h, gärna på grillen med lock, så att röken från grillen infuseras i grytan. (ha inte locket på själva grytan utan locket på grillen).
  6. Smaka av grytan med salt och några droppar röd tabasco

Blomkålspuré:

  1. Dela blomkålen i små buketter.
  2. Värm en kastrull och fräs blomkålen i olja så att den börjar bli mjuk och får färg.
  3. Häll över grädden och låt sjuda under lock tills blomkålen blir mjuk.
  4. Mixa till en puré och smaka av med soja och peppar.
  5. Hacka bladpersiljan och strö över chilin före servering och servera med blomkålspurén, nachos, grönsaker och picklad rödlök.

 

 

, , , , , , , , ,

3 Responses to Texas chili med blomkålspuré – Recept två från Grill & BBQ SM 2017

  1. Liv 20 juni, 2017 at 01:39 #

    Hej! Jag gillar din sida och dina recept men det känns väldigt märkligt att gå in på en vegetarisk matblogg och det första man ser är en annons för hundmat med kött i sig. Jag misstänker att dom flesta som går in här är veganer eller vegetarianer som precis som jag finner det stötande. Förstår att du måste ha annonser men kanske går att skippa att springa köttindustrins ärenden.
    Tack för en bra sida i övrigt!

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 20 juni, 2017 at 02:43 #

      De flesta annonser på min sida placeras antingen automatiskt av google adsense och baseras på vilka sidor du själv besökt innan (och går att klicka bort i övre högra hörnet) och de övriga är placerade och förmedlade av min agentur Tailsweep. Jag kan dock hålla med om att det kanske inte är helt lyckat med annonser med kött i, så jag ska förmedla det till dem! Tack för din feedback!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Releaseevent för Jävligt God BBQ 2017 | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 22 juni, 2017

    […] serverade samma Oumph Texas Chili som jag tävlade med på Grill SM tillsammans med Ta Fram Det Bästa med en umamirykande blomkålspuré gjord på Oatlys iMat, samt […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes