Tabbouleh med halloumi

Jag ser det här lite som Libanons motsvarighet till kötbullar med potatis, brunsås och lingonsylt. Eller kanske pasta bolognese, eller chicken tikka masala. Det är en sån där rätt som har fått personifiera lightvarianten av ett helt lands hela matkultur. Lite lustigt.

Men aj aj aj vad det är gott, och lätt att laga är det också. Passar sig perfekt för en lunch som den jag käkade tillsammans med ett gäng ifrån jobbet i lördags när vi knegade helgen igenom och behövde någonting snabbt och billigt. Mat för sex pers för sammanlagt ca 220 spänn. Tar ungefär 20 minuter att laga.

Tabbouleh med halloumi, 6 pers

3 dl okokt bulgur
3 krukor persilja (alt 2 knippen bladpersilja)
1 kruka mynta
5 färska tomater
2 citroner
1 stor klyfta vitlök
3 msk olivolja
3 paket halloumi á 200 g st
Salt
Svartpeppar

Koka bulgurn enligt beskrivningar på förpackningen. 3 dl ger 6 portioner. Hacka tomater, persilja, mynta, vitlök och salladslök och blanda ner i bulgurn när den är färdigkokt. Pressa över citronjuicen, olivoljan salt och peppar. Rör om och låt dra i fem minuter. Stek halloumin i centimetertjocka skivor med lite svartpeppar och ett stänk citronjuice. Servera med en god sallad

, , ,

3 Responses to Tabbouleh med halloumi

  1. johanna 6 mars, 2013 at 04:07 #

    Jag är pepp på att prova receptet. Ska det vara salladslök i? och isåfall hur mycket?
    Rolig sida du har här, kommer definitivt komma tillbaka

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 29 maj, 2013 at 05:44 #

      Hej!

      Nej salladslök behövs inte. Hacka ner lite rödlök istället!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Balsamicohalloumi | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 11 juli, 2017

    […] det hela passar till exempel en tabbouleh, som på bilden, eller lite färskpotatis. Gärna också ett glas av Patchworks röda fairtradevin! […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes