Srirachaspett med Oumph

IMG_2043

Hej vänner!

Nu jävlar alltså. Nu är sommaren nästan här! Jag är nere i Vejbystrand med familjen över Kristi Himmelsfärd och vi har helt fantastiskt väder. 20 + grader, gassande sol och nästan helt vindstilla. Man ser inte en krusning på havet, och vi grillar som galningar. Eller… jag gillar som en galning kanske man snarare ska säga. Jag är inte mycket för att dela på grillgörat 😉 De får gärna äta upp resultaten dock!

Det är ett perfekt tillfälle för att bunkra upp på härliga grillrecept inför sommaren, för banne mig om vi ska grilla tillsammans i sommar. Vi har stora planer för sommaren, jag och mina vänner! Snart ska ni få höra mer om det, men först lite mer mat. Det här receptet är från min kommande kokbok Jävligt God BBQ, och jag fotade bilderna till det för några veckor sedan, därav frånvaron av gassande sol 😉 Gott var det icke desto mindre

 

Srirachasås är något av det godaste som finns. Det är en sorts chilisås som är en relativt ny upptäckt i min matlagning, men jävlar anamma alltså. Såsen är stark som attan, men har en perfekt balans mellan vinäger, vitlök, chili och sötma som gör att den både kan användas i marinader och direkt på maten på samma sätt som ketchup eller senap.

Det här receptet är byggt runt Srirachasåsens excellens med en massa andra goda smaker som passar fint till. Om ni är sugna så funkar det finfint med ett glas vitt Patchwork Pinot Grigio till!

Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.

Kursen innehåller:

  • Instruktionsvideos och steg för steg bilder
    Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
  • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
  • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
  • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
  • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

Köp kursen här!

IMG_2017

Srirachaspett med Oumph! – ca 4-6 spett

  • 2 paket Oumph! Thyme And Garlic
  • 3–4 msk Srirachasås
  • Juice och zest från 1 lime
  • 1 vitlökslyfta
  • 3 msk råsocker
  • 1/2 dl havrefraiche
  • 2 msk ljus soja
  • 1 dl hackad koriander
  • 1/2 tsk salt

IMG_2022

IMG_2023

Finhacka örter och vitlök och lägg dem och alla andra ingredienser i en plastpåse tillsammans med Oumph! och blanda runt väl. Låt ligga och marinera i kylskåpet i minst 1 timme innan grillning.

Trä upp Oumph! på blötlagda grillspett och försök få med så mycket av marinaden som möjligt på spetten. Grilla tills de får fin färg och servera genast. Helst med en stor klick havrefraiche, mer Srirachasås, ris och en god sallad, eller varför inte som på bilden här, med tsatsiki och grillad purjolök i ett friscobröd?

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



IMG_2037

Det här inlägget är en del av mitt samarbete med Patchwork – Vin till Vego

, , , , , ,

3 Responses to Srirachaspett med Oumph

  1. Elin 21 juni, 2016 at 01:43 #

    Hej! Har du något tips på ljus soja? jag tycker de är en djungel om vad som räknas som ljus eller inte.

Trackbacks/Pingbacks

  1. En onsdag på Långholmen bland gröna buskar och röda staket - 28 juli, 2016

    […] med oumph i briochebröd.Receptet kommer från hemsidan Jävligt gott och det kan du hitta här. Ett hett tips till er om ni vill grilla sjukt goda […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes