Söndagslunch, portabelloburgare med avocadosalsa.

Det här var söndagens lunch. Hade möte med Silvia och behövde något gott, snabbt och lättlagat. Det här kvalade in med råge!

Portabelloburgare med avocadosalsa, 2 stycken.
2 portabellosvampar
1 vitlöksklyfta
Cayennepeppar
Valfria torkade örtkryddor (jag tog oregano och rosmarin)

Valfri sallad (jag tog plocksallad, det var billigast i affären)
Två goda runda brödbullar

Salsan:
1 avocado
1/2 tomat
1/2 rödlök
1 liten vitlöksklyfta
Salt och peppar
Cayennepeppar

Ta stjälken av svampen. Värm en stekpanna tillsammans med olja, vitlök och kryddorna. Stek svamparna i kryddorna tills de är genomstekta och mjuka. Undertiden hackar du löken, vitlöken, tomaten och avocadon i småbitar. Mosa ihop alla ingredienserna i en skål och krydda. Rosta brödet på eftervärmen i stekpannan. Lägg ihop hamburgarna med svampen underst, en näve sallad och sist en stor klick salsa ovanpå.

, , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes