Sommarpasta med körsbärstomater, gräslök och fetaost

I söndags var det helt fantastiskt väder i Stockholm. Den första solbrännan, den första glassen och den första riktiga vårdagen. På vägen hem såg vi påskliljor, vitsippor och vårlök spirade i rabatterna och i gräset. Lilltjejen kutade runt som en kalv på vårbete och vi andra gassade oss i solen liggande i gräset. Det går inte att avsluta en sådan dag med någonting bättre än en superfräsch och enkel sommarpasta för att riktigt frossa på solen och alla endorfiner.

Sommarpasta med körsbärstomater, gräslök och fetaost, 3 personer

1 paket körsbärstomater á 250 g
1 paket sockerärtor á 200 g
200 g fetaost
1 bukett broccholi
250 gram farfalle pasta
1 knippe gräslök
2 kvistar färsk timjan
1 msk torkad oregano
1 msk olivolja
1 liten klyfta vitlök
Salt och vitpeppar

Skölj och hacka alla grönsaker i önskad storlek. Sätt på pastavatten och koka pastan. Tajma så att den är klar samtidigt som resten av ingredienserna är färdiga. Lägg den tärnade fetaosten och körsbärstomaterna i en stor skål. Koka sockerärtorna och broccholin någon minut i lättsaltat vatten men se tillså att de fortfarande behåller en rejäl kärna. Blanda ihop den varma pastan, alla grönsakerna, oljan, kryddorna och den finhackade vitlöken i skålen. Smaka av och servera direkt, gärna med en bit bröd eller som tillbehör till någonting annat om du vill göra det matigare.

, , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes