Saffransdoftande couscoussallad med torkad frukt och nötter

Hej!

Den här matiga couscoussalladen MÅSTE ni testa! Eller ja, sallad och sallad. Det är i ju i stort sett en hel rätt i en enda panna, fullproppad med godsaker. Inspirationen kommer så klart ifrån Marocko, men jag har höftat och hittat på lite allt eftersom jag själv tyckte att det lät gott och inte. Oavsett så blev den sjukt god!

Om vi vill spicea upp den lite extra så kan jag verkligen rekommendera att steka med lite harissapasta tillsammans med grönsakerna. Det ger en riktigt schysst extra kick.

Receptet kommer ursprungligen från det stora julbord jag gjorde vintern 2018. Spana gärna in resten av recepten!

Saffransdoftande couscous

  • 4 dl couscous
  • 2 paket saffran á 0,5 g
  • 2,5 msk grönsaksfond
  • 1/2 aubergine
  • 400 g fast naturell tofu
  • 1 stor rödlök
  • 1 burk kikärtor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • 12 st torkade aprikoser, hackade
  • 1 dl russin
  • 1 dl pistage eller cashewnötter
  • Juice från ½ citron
  • 1 dl bladpersilja
  • Salt och peppar
  • Olja till stekning

Gör så här

  1. Koka couscous enligt anvisningar på paketet med buljong och saffran
  2. Hacka vitlök, tofu, lök och aubergine i ca 1×1 cm stora tärningar, häll av spadet från kikärtorna (spara gärna detta till andra recept)
  3. Stek lök, aubergine, tofu och kikärtor tillsammans med vitlök och de torra kryddorna i olja, tills allt fått fin färg. Späd med någon tesked vatten om det steker torrt då och då
  4. Rör ner den kokta couscousen och hälften av russinen, aprikoserna och nötterna i stekpannan med tofun och kryddorna och rör om.
  5. Smaka av med salt, peppar och citronjuice
  6. Lägg upp på ett serveringsfat
  7. Toppa med resten av de hackade aprikoser, russinen och nötterna, samt bladpersilja
  8. Klart!

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



, , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes