fbpx

Recension: Vegan Soul Train – Sveriges bästa vegan street food!

img_0883
Hej på er!
Hoppas allt är fint! Själv har jag precis avslutat min första vecka som heltidsmatbloggare och är mitt inne i en sjukt intensiv tävlingsvecka med Matbloggspriset Folkets Val som avslutas på onsdag, 19:e oktober. Sjukt roligt, och jättestressigt när vi tillsammans försöker sätta vegokäk på kartan genom att vinna Sveriges största pris för matbloggar! Just nu ligger jag två, tätt efter en annan blogg som INTE är vego, så det är dags att lägga in nästa växel inför de sista dagarna här!
Om du som läser det här ännu inte har röstat vego i tävlingen (dvs på mig eller på grymma Happy Food By Petra, som också är nominerad) så gå in på tävlingens sida (länk! eller klicka på bilden) och rösta. Och DELA sedan vidare länken till alla du känner som också vill sätta vegokäk på kartan. Då vinner vi det här, och visar Sverige att jävligt gott vegokäk är här för att stanna! <3
14608913_1162880717122481_1577689579938761469_o
Ett annat fett bra exempel på att jävligt gott vegokäk är här för att stanna är den helt otroligt geniala food trucken Vegan Soul Train som tagit Sveriges street food scen med storm de senaste åren. De har vunnit en massa priser för sitt smarriga vegankäk, och är konstant inbokade på olika events och festivaler runt om i landet, när de inte står på Hornstulls Marknad med sin unika veganska pop up burgarrestaurang.
De – precis som jag – har som grej att vegofiera klassiska kötträtter och göra dem ännu godare i vegoform. Så goda, så att de till och med lyckats lura folk under hela events har jag förstått 😛 Och varför ska man göra det då kan vissa fråga? Jo för att det blir så sjukt mycket enklare och lättare att äta vego om man kan äta burgare, pulled pork och korv även UTAN gris och korumpor i dem. Det är bättre, hållbarare och dessutom nyttigare! Om jag någonsin får ett craving efter burgare så vet jag att jag enkelt kan tillfredsställa det utan att behöva utmana mitt val att äta vego.
img_9114
På sin vanliga menyn har Vegan Soul Train dönerkebab, tunnbrödrullar, pulled chicken och lite grejer som varierar efter säsong och tillgång. På helgmenyerna på Hornstulls marknad kör de tre sorters veganburgare, en klassisk biff med sallad, dressing och veganskinka, en ”fisk”burgare och så pulled chicken.
Tidigare så har jag testat pulled chicken (sojaslamsor i supergod BBQ sås och vegancoleslaw)  och tunnbrödrullen (dillkryddat potatismos, massor av goda såser och sojakorv!), och idag var jag förbi för att testa deras piece de la resistance – vegoburgaren Mike Tyson. Jag passade dessutom på att ta en lite havtafflig facebook live video av det hela. Den ser ni här nedanför:

Burgaren är en bjässe, fylld med krispsallat, dressing, slamsor av veganskinka och salami i slamsor och sen en stor och smarrig biff gjord på seitan. Brödet är ett brooklynliknande bröd, som inte gör så mycket väsen av sig. Att ha slamsad vegoskinka på som en topping är ett riktigt genidrag då det både ger smak, umami och lite annan textur till burgare, men det är seitanbiffen som är burgarens verkliga stjärna.
Den är hemmagjord (inget köpeskit här inte), gjord på seitan och precis lagom kryddad för att ge kropp och smak, utan att ta över helt. Konsistensen är fast utan att bli stabbig eller torr och håller ihop bra när man tuggar. Bästa jag skulle säga att jag smakat (utanför min egen grill 😉 ).
En absolut 5/5 och värt en resa bara för att smaka! Priset på 105 kr inkl. dricka är helt okej för en burgare av den här lyxklassen (jämfört med Prime, Phils osv). Hoppas verkligen att det går bra för det här gänget och att de fortsätter att sprida riktigt smarrigt vegokäk till Svenska folket. Det enda man kanske skulle kunna önska är att de hade en permanent restaurang så man släpp frysa häcken av sig om man vill äta burgaren i oktober!
Om ni vill läsa fler av mina vegoburgarrecensioner så hittar ni dem här på bloggen, eller under #sthlmsbestvegoburger på instagram!
img_0238
 

DELA INLÄGGET

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Relaterade taggar:Recensioner, Teman

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
10 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!