Recension: Nois café & deli, Malmö

NOIS CAFÉ & DELI, FRIISGATAN 3, MALMÖ

Recensent: Camilla Bergvall

På Nois café & deli är det alltid fullt med folk runt de vanliga mattiderna, så vi beger oss hit en eftermiddag och lyckas därmed roffa åt oss sittplats. Här serveras vietnamesisk streetfood i ett stadigt menykoncept som hållt i sig över flera år. 

Menyn består av fyra rätter som alla kan fås med olika proteinkällor, för veganen är det tofu som gäller. Välj mellan Bánh mi (Vietnamesisk baguette), Bún (Risnudelsallad), Gói cuôn (Färska sommarrullar) eller Pho (Vietnamesisk risnudelsoppa). Extra på menyn finns även Bánh xèo (Vietnamesiska crêpes) som även de kan fås som vegansk. Jag väljer risnudelsallad (utan koriander) och en hemmagjord ingefära- och limedryck. Utöver maten på menyn finns det nämligen i disken vid kassan fullt av hemmagjorda drycker, bakverk och annat gott. 

Utbudet för veganen är brett här, alla rätter kan fås veganska och det finns även veganska sötsaker.

Maten tillreds i det lilla köket bakom kassan, personalen verkar ha ögon i nacken för de rör sig i synk utan att krocka en enda gång. Det är sådant som kan imponera på en som till och med krockar med sig själv ibland. Vi får ut maten ganska fort, blir önskade smaklig måltid och hugger in.

Kronan på det här verket är utan tvekan tofun, som är tillagad i en riktigt god smakrik sås som vi inte riktigt vet vad den innehåller. Tofun är sedan toppad med jordnötter och sesamfrön som bidrar med krisp till den annars ganska mjuka konsistensen. Risnudlarna är uppblandade med lite mango, morot och rädisor. Vid sidan ligger syrlig picklad rättika och en ananassås som lyfter fräschheten på hela rätten när den hälls över nudlarna. Det ser inte ut att vara en enorm portion, men det är mättande och vi orkar faktiskt inte ens äta upp allt på tallriken fast vi hemskt gärna vill det. Drycken är syrlig och frisk, vilket höjer matupplevelsen.

Smakerna är tydliga, kompletterar varandra och är helt enkelt väldigt goda.

Det här är ett ställe med många stammisar och jag skulle gärna vara en av dem. Det är enkel, men väl genomtänkt, streetfood med mycket smak, fräschhet och dessutom väldigt trevlig service och personal som brinner för vad de gör. Nois är som en trygg punkt i ett annars väldigt omväxlande restaurangliv, hit kan du alltid gå och veta att du inte blir besviken.

PRISER:

Risnudelsallad 79 :-
Hemmagjord lime och ingefärsdryck 30 :-

BETYG:

,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Body: