Recension: In the Pink i Malmö

IN THE PINK, NEPTUNIGATAN 2, MALMÖ

Recensent: Camilla Bergvall

Ett stenkast från Malmö Central ligger en hyfsat nybyggd rund och grön byggnad. I den huserar en restaurang med mycket grönt (och rosa) på menyn, nämligen In the Pink. När man är ”in the pink” är man sund, balanserad och full av liv, skriver de på sin hemsida. Det gör mig såklart skeptisk, de lovar alltså inte bara god mat utan att förändra hela mitt liv. Vi får väl se… 

Mitt första intryck är att det är ljust och stilrent. Mitt andra intryck är att alla veganska rätter verkar innehålla koriander. Här överväger jag att vända i protest och gå och äta någon annanstans, men sen skärper jag mig, inser att jag inte är fem år gammal och pratar med den serviceinriktade personalen. Det visar sig att du kan ta bort koriandern i alla rätter, eftersom de bara toppar rätterna med den.

På menydelen som heter Plants Passion är allting veganskt, men det kan även finnas rätter i andra delar av menyn, samt att dagens varierar – så titta igenom allt innan du bestämmer dig. Jag väljer rätten Chickpeas in the pot (och undrar för mig själv vad det är för fel på att kalla den för kikärtsgryta…) och en juice som heter Running Red.

Chickpeas in the pot är exakt vad det låter som. Kikärtor i en gryta. Basen består av krossad tomat, zuccini och morot. De har verkligen fått till en mustig, lagom kryddig smak på tomatbasen. Men jisses vad mycket kikärtor. Redan efter några tuggor börjar det kännas som rutin – tomatsås – kikärtor – tomatsås – kikärtor. Ovanpå grytan finns dock en grönkålsslaw som är väldigt god som jag önskar att jag fått mer av. Men att rätten skulle innehålla cashewnötter ifrågasätter jag – det var snarare två cashewnötter finhackade till oigenkännlighet utspridda över groddarna. Hade det varit en chokladkaka hade det stått ”med spår av”, det hade inte ens varit en listad ingrediens.

Kalla mig konservativ, men var tusan är riset till grytan?

Bredvid grytan finns en bit bröd som bara verkar bestå av fröer och mest smakar fröer. I övrigt är rätten smakrik, god och portionen väl tilltagen – men kanske är jag inte rätt målgrupp. Kalla mig konservativ, men var tusan är riset till grytan?

Men den färskpressade juicen däremot – jackpot! Jag valde smaken Running Red som består av rödbeta, apelsin, hallon och maca. Maca är en rotfrukt som växer på 4 000 meters höjd i Anderna och smaken påminner om pepparrot och palsternacka. Den gifter sig såklart därför fint med rödbetan. Apelsin och hallon får stå för balansen mot det söta. Genomtänkt och väldigt gott.

Men den färskpressade juicen däremot – jackpot!

Sammanfattningsvis förstår jag att det snabbt blev fullt på In the Pink runt lunchtid. Konceptet är trendigt och lagom hipster för att locka till sig företagen runtomkring. Nästan hälften på menyn är eller går att få veganskt, vilket är ovanligt för en vanlig restaurang, även med Malmömått. Servicen är klanderfri och maten är trots allt god, även om konceptet som sådant kanske passar alla.

PRISER:

Chickpeas in the pan: 105 :-
Juice: Running Red: 65 :-

BETYG:

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Body: