Melonsnittar till varma sommarkvällar


Hej!

Nu äntligen har jag semester. Efter en lång, intensiv och fantastisk vecka på Fårö tillsammans med Orlando’s Jamaican har jag landat i Vejbystrand med fyra veckors ledighet framför mig. Så jävla gött alltså.

Och vad passar inte bättre då än lite härliga varma sommarkvällar med lite snittar på verandan och ett glas jävligt smarrigt vitt vin, som Patchwork Piniot Grigio?

F2F0477A-0FCE-437A-AD16-2A77720D689D

I sommar presenterar jag och Patchwork – Vinet till vego tre olika snittar som passar perfekt som tilltugg till fördrinken eller som en enkel förrätt till en middag. Till midsommar presenterade vi veganskagen, och idag har jag kokat ihop de här superenkla och smarriga melonsnittarna med mynta och fetaostcréme. Titta på videon och inspireras, eller släng ihop dem själva! Här är receptet:

Version 2

Myntamarinerade melonsnittar, ca 15 stycken

  • 1 kruka mynta
  • ½ vattenmelon
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 100 g fetaost
  • 1 msk citronjuice
  • 1 baugette
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Brödkrutonger

  1. Börja med att skiva baguetten i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Pensla dem med olivolja och grädda 10 minuter på 150 grader i ugnen så de blir knapriga. Låt svalna

Gör så här

  1. Mosa ner fetaosten i matlagningsyoghurten. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
  2. Skär melonen i bitar som är 0.5 cm tjocka och 2×2 cm breda. Blanda ihop en marinad av citronjuice, olivolja, mynta, salt och peppar och snabbmarinera melonbitarna i ca 10 minuter i en plastpåse i kylskåpet.
  3. Bygg snittarna genom att först klicka ut ca 1,5 tsk fetaostcreme på brödkrutongen, lägg därefter på en melonbit och toppa med ett myntablad. Håll ihop snitten med en tandpetare.

IMG_1041

, , , , , , , , , ,

One Response to Melonsnittar till varma sommarkvällar

  1. Catrin - the Veganista 20 juli, 2016 at 05:18 #

    Oj vad gott det där såg ut! Måste nästan testa! 🙂

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes