Limequorn. The kids love it.

Det här är en av våra topp fem vanligaste middagar hemma. Lilltjejen och Sarah äter den vanligtvis med kyckling, men det fungerar precis lika bra med quorn, vad Sarah än må hävda. Och vad de äter! Inte ofta man ser lillan ta tre portioner inte..

Receptet är löjligt enkelt, och det blir apgott.

Limequorn för 4 personer

8 quornfiléer
5 dl creme fraiche eller havregrädde för veganerna
Skalet och juicen från 2 lime
2-3 dl vatten
2 msk honung
2 msk kinesisk mörk soya
1 buljongtärning
Salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienserna förutom quornfiléerna och limejuicen i en bunke. Bryn filéerna i lite olja och häll juicen över dem när de steker. Häll över resten av ingredienserna och låt alltsammans koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera med ris och färska tomater.

, , ,

23 Responses to Limequorn. The kids love it.

  1. Sofia 12 februari, 2016 at 04:49 #

    Det godaste jag ätit på länge! 🙂 Tack!

  2. Elin 17 december, 2013 at 08:41 #

    Sååå himla gott recept! Lägg till färsk basilika för extra luxus. Passar superbra 😉

  3. Ann-Sofie 16 oktober, 2013 at 02:27 #

    Jättegott, bland det godaste jag ätit:)
    Tack för grunden till ett bra recept som går att variera med tex olika grönsaker!

  4. Karin 8 februari, 2013 at 07:36 #

    Sååå himla gott, och jag älskar att det är så enkelt och snabbt att göra! Jag la till det på en receptsida på google+ med länk till dig, hoppas det är ok? https://plus.google.com/104604696514458948529/posts

  5. Fredde 7 februari, 2013 at 09:16 #

    Som vegan vad/kan man använda istället för honung? För det är ju inte veganskt direkt. 🙂

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 29 maj, 2013 at 05:49 #

      Testa lönnsirap vettja, eller kanske lite råsocker?

  6. Åsa 5 november, 2012 at 12:09 #

    Har testat detta också och det är kalasgott! Första tuggorna var lite ovana för smaklökarna, men sen blev det bara bättre och bättre..! Vi hade både ettåringen och en äldre släkting på 75 år vid bordet och alla tyckte att det var toppen!

    Däremot kommer jag nog nästa gång att ta en lime istället för två, men jag kanske hittade ovanligt stora och saftiga lime förra gången… =)

    //Åsa

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 5 november, 2012 at 07:45 #

      Man får testa sig fram;) Personligen så tycker jag att det enda dåliga med den här rätten är färgen. Vore ju lite roligare med något liiiiite mindre brunt. Annars är det en storfavorit.

  7. MANDRAGORA 13 november, 2011 at 07:00 #

    Det här provade jag i dag för första gången och JÄVLAR vad gott! Det blev lite sås över (konstigt nog) och den har jag sparat till morgondagen, ha ha.

  8. Mallan 10 november, 2011 at 12:42 #

    Hittade denna via ”Vegetarisk matsedel” på fb och måste säga att jag dör lite över hur gott detta är! Mm! Ny favorit 🙂

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 23 november, 2011 at 03:19 #

      Visst är det! Synd bara att det inte är världens snyggaste rätt bara. Rätt så beige liksom.;)

      • Joanna 4 februari, 2013 at 04:51 #

        Jag tillsatte lite gurkmeja och färgen blev fantastiskt vacker:)

        • Jävligt gott
          Jävligt gott 29 maj, 2013 at 05:50 #

          Bra tips! Måste testa. Brunt är ju inte superkul.

  9. Ellie 29 augusti, 2011 at 06:22 #

    Underbar rätt som är en favorit hos mig numera! Tycker det är lite enformigt med quornen i grytan så jag tillsätter även papprika och champinjon.

  10. Cathrine 9 augusti, 2011 at 09:38 #

    Ser utrolig godt ut. Jeg elsket Quorn før jeg ble veganer, men de er dessvere ikke veganske (eggehvite) så jeg kan ikke spise dem lenger. 🙁 Har kontaktet firmaet, de er ikke interessert i å gjøre dem veganske heller, så jeg får spise noe annet. Synd. Men de er gode.

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 9 augusti, 2011 at 07:06 #

      Hej!

      Ja, det är väldigt synd att quorn innehåller äggvita. Känns som en onödig ingrediens i en vara som har vegetarianer och (potentiellt) veganer som främsta kunder. Men, du borde kunna laga det här receptet med till exempel tempeh, soja eller seitanbiffar istället. Limesåsen går att ha till nästan vad som helst. Jag skulle kunna tänka mig att det till exempel skulle smaka bra med blomkål, kikärtor, sockerärtor, broccholi, morötter och olika bönor. Kanske som sås till ett par linsbiffar?

      Kul att få besök från Norge, hoppas du kommer tillbaks och kollar vidare! Jag gillar din blogg å:)

  11. vaddygady 17 juni, 2011 at 02:41 #

    maste kontrollera:)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Quorn al Cacciatora (Italiensk jägargryta) | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 4 juli, 2014

    […] introducerade en av mina svägerskor mig för under påsken, och det totaly blew mig away! Förutom limequorn (ja, ni läste det rätt, jag älskar den rätten) så är det nog absolut ett av de godaste sätten […]

  2. Recension av ”Linas Vegetariska Matkasse” | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 3 mars, 2014

    […] när man har lite mer tid på sig. Tro det eller ej, men vi äter väldigt mycket enkel mat, typ limequorn eller någon sorts halvfabrikat i stil med […]

  3. Svamp och valnötsstek på Nyår och barnmatsprat | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 3 februari, 2014

    […] sojaprodukt. Två vanliga veckor kan se ut så här på ett snurrande schema: Gulcurry med quorn, limequorn , quornfärssås, korvstroganoff med pasta, sojabullar med stekt potatis och lingonsylt, spenatsoppa […]

Lämna ett svar till vaddygady Click here to cancel reply.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes