Knäckepizza enligt Jävligt Gott

IMG_0966 (1024x768)

Knäckepizza alltså!

TACK Leksand. Tack.

Jag är nästan frestad att låta det räcka med det. Som uppväxt Borlängeson har jag sällan varit så stolt över mitt län som nu. Tyvärr så har Leksand historiskt sett (i alla fall under min uppväxt) konstant underlevererat. Lite för regniga midsommar och ett hockeylag som aldrig lyckades vinna när det gällde. Men nu är allt förlåtet. Ni har gett mig något så mycket bättre. Världens enklaste och godaste snabbmatsrecept.

För den tidigare oinsatte så lanserades knäckepizzan av Leksands Knäckebröd som en kampanj för att visa på fler kreativa sätt att använda deras produkter på. Föga anade de att de startade en matrevolution.

IMG_0960 (1024x768)

Okej, nu slutar vi med lovorden och kör receptet. Det är fritt fram att toppa pizzan med vad man vill. Men så här gjorde jag och det var redigt fint.

 Jävligt Gotts Knäckepizza 1-2 personer

  • 1 hel rundplatta knäckebröd (jag använde leksandsknäckes brungräddade)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm chiliflingor
  • 1 paket Astrid och Aporna Pepperöni
  • 1 stor färsk tomat
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 boll mozzarella 125 g
  • ½ dl riven parmesan
  • lite oregano

Blanda ihop tomatpuré, olivolja, pressad vitlök och chiliflingor i en skål. Bre tunt över hela knäckeplattan. Lämna lite space vid ytterkanterna. Skiva tomat och mozzarella. Sprid först ut parmesanen över tomatpurén, fördela pepperoni, tomat och mozzarella över hela pizzan. Riv över lite färsk rosmarin och avsluta genom att toppa med lite mer parmesan, oregano och lite flingsalt.

Grädda i ungen på 200 grader i ca 10-12 minuter. Klipp i bitar med en sax och njut omgående!

IMG_0978 (1024x768)

IMG_0969 (1024x768)

, , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to Knäckepizza enligt Jävligt Gott

  1. Sandra 5 november, 2015 at 07:47 #

    Jag hittade nyss din sida och provade tofu första gången igår tack vare dig och din tikka masala! Blev jättebra 🙂
    Perfekt med denna pizza imorgon till fredagsmyset! Tack! 😀

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 9 november, 2015 at 07:56 #

      Kul att höra! Tofu är supergott! Testa att woka den snabbt med vitlök och lite pak choi eller salladskål. Sjukt gott och enkelt.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jävligt God Sommar, Avsnitt 5 – Knäckepizza och blåbärspaj | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 3 april, 2016

    […] God Sommar avsnitt 4, Vegoburgare och Big Macdressing Knäckepizza enligt Jävligt Gott Första avsnittet av Jävligt God Sommar – Tomatsalladen Vegetarisk BBQ Knäckepizza och […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes