Jävligt Japanskt – Aprils månadsburgare på Bastard Burgers

*I samarbete med Bastard Burgers*

Tjabba! Hoppas allt är fint med er! Själv är jag överjävligt allergisk för stunden. Mina ögon känns som de ska hoppa ut ur sina hålor i protest. Men allt annat går fint!

Snart, snart kommer ni få se betydligt mycket mer av vad jag har sysslat med huvudsakligen här under våren. Jag har verkligen ett par jättegrejer på gång som jag är övertygad om att ni kommer att uppskatta. Men än så länge får jag inte berätta så mycket mer om dem. Så tills dess får ni fortsätta hålla till godo med fler hamburgare. Och det är ju inte så illa det heller, eller hur?!

Månadens veganska månadsburgare på Bastard Burgers är något speciellt kan jag intyga! Jag gör en version av ramenburgaren som jag lagade i förra året i samarbete med VegMe, men i en version som är liiiite mer lättäten :P. Då gjorde jag bröd av nudlar, men här har vi istället lagt en friterad puck av ramennudlar på toppen av burgaren. Den kombineras med noristekt grönkål och en riktigt mustig sriracha och misoaioli och strimlad salladslök. Det ni! Jävlar anamma!

Själva ramenpattyn binds ihop med kikärtsmjöl och är verkligen supersvullig. De kokta och sedan friterade ramennudlarna blir krispiga på utsidan och krämiga på insidan. En riktig kaloribomb, men va fan. Man lever ju bara en gång och det är ju veganskt! 😉

Hoppas ni kommer att gilla den! Den finns att köpa på alla Bastard Burgers restauranger i hela april, eller så kan du följa receptet nedan och göra en själv hemma på kammaren!

Jävligt Japanskt, 4 burgare

Topping per burgare

  • Rikligt med strimlad salladslök
  • 1 msk misomajo
  • 1 puck med friterade nudlar
  • 1 Beyondburgare (kan bytas ut mot exempelvis Hälsans köks Incredible burger, Garants Juicy Vegan burger eller en egen hemmagjord på formbar färs!)
  • 1,5 msk noristekt grönkål
  • 0,5 msk misomajo

Misomajo

  • 2 dl vegansk majonnäs
  • 1 klyfta färsk vitlök, riven
  • 2 msk vit misopasta
  • 1 msk kikkomansoja
  • 1,5 msk srirachasås
  • 1 tsk limejuice

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser, smaka av med srirachasås, lime, soja och miso

Noristekt grönkål

  • 150 g färsk grönkål
  • 2 ark norialger (sushialger)
  • ½ tsk sesamolja
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1,5 tsk kikkomansoja
  • 2 tsk rapsolja

Gör så här

  1. Skär eller smula noribladen i små bitar, ca 1×1 cm stora
  2. Rosta algbitarna tillsammans med sesamfröna i en torr stekpanna tills fröna får färg och algerna doftar rostat
  3. Tillsätt rapsolja, och grönkål och stek på medelvärme tills grönkålen och algerna mjuknat och blandats
  4. Smaksätt med sesamolja och kikkomansoja och stek tills sojan absorberats av kålen
  5. Smaka av och ta av från värmen

Stekta nudlar

  • 1 paket vanliga 5 kr nudlar, svampsmak
  • 2 msk kikärtsmjöl
  • Rikligt med rapsolja till stekning

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på paketet – OBS, hela, ej krossade
  2. Ta upp nudlarna ur buljongen, men spara 1 msk buljong
  3. Blanda nudlarna och den kvarvarande buljongen med kikärtsmjölet snabbt så det klibbar ihop
  4. Dra eller skär nudlarna i ca 2-3 msk stora portionsbitar. Pressa ihop varje portionsbit så den blir som en liten patty, ungefär lika stor som en burgare och ca 0,5 cm tjock
  5. Värm upp en stekpanna med rikligt med olja och stek nudlarna tills de blir krispiga på bägge sidor.

Övrigt

  • 4 salladslökar
  • 4 beyondburgare
  • 4 burgarbröd

Gör så här

  1. Strimla salladslöken fint
  2. Stek burgarna och rosta bröden
  3. Bygg burgaren med lite misomajo i botten, sedan grönkål, biiff, nudlar, mer misomajo och sist en massa salladslök.
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

, , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes