Jävligt Gott skuggtävlar på Grill SM 2017!

Hej Vänner!

I kväll har jag sjukt roliga och stora nyheter att meddela! Nästa helg åker jag nämligen tillsammans med Ta Fram Det Bästa till Grill & BBQ SM där jag kommer att utmana Sveriges största, mesta och bästa grillmästare genom att skuggtävla med mina bästa helvegetariska Jävligt Goda BBQ recept mot deras i alla sex kategorier som de tävlar i. Jag var där förra året tillsammans med City Gross, men då var det bara ett rent demojobb. Nu tar vi det här till nästa nivå!

Tyvärr fick man inte ställa upp utan kött i de olika kategorierna (som allesammans mer eller mindre är döpta efter olika styckdelar på diverse djur) så möjligheten för oss att ställa upp i den vanliga tävligen var tyvärr begränsade. Men, jag är inte den som tjurar för det utan ser det snarare som en möjlighet att få laga det jag vill med lite friare tyglar. Jag är ju trots allt först och främst bloggare, inspiratör och lite av en normbrytare, så var är inte bättre än att åka till landets köttigaste event och laga jävligt svulligt vegokäk på sitt eget sätt?

Ta Fram Det Bästa som sponsrar mig under eventet är Arvid Nordqvists kampanj för att lyfta fram ett gäng fantastiska och klassiska såser och smaksättare som de är svenska importörer för, nämligen Kikkoman Soja, Tabasco chilisåser, Colemans senapspulver och Grey Poupons dijonsenap. Fantastiska produkter som enligt mig gör det dödsenkelt att laga svingott vegokäk (höhö) där man tar fram det bästa ur råvarorna på nytt när man tagit bort köttet.  Det känns grymt att kunna göra ett så roligt och utmanande event tillsammans med en partner som står för kvalitétsprodukter, där vi tillsammans kan visa att jävligt gott käk och den matkultur vi alla älskar inte alls behöver ha något med kött att göra.

Även om vi inte får delta i den officiella tävlingen med vårt vegokäk så kommer jag fortfarande att laga en rätt per kategori och på samma tid som de övriga tävlande lagen. De olika kategorierna är Fisk, Vegetariskt(ja, de har faktiskt en sån kategori), Kamben, Grisbog, Högrev och Kyckling och jag kommer att tolka dem alla på mitt eget sätt.

Under hela helgen så kommer jag och mitt team av grymma personer att både livesända löpande så ni kan få ta del av alla rätter, tävlingspulsen och en massa roliga grejer, samt filma det hela för att sätta ihop en riktigt snygg film om det hela. Vad är det för poäng med att göra något roligt om man inte kan dela med sig av det?

Inom kort kommer jag att presentera ett körschema för hela helgen och vilka rätter vi kommer att utmana köttätarna med, så håll koll på min instagram och här på bloggen. Sen kör vi hela helgen den 20-21 maj livesänt från min facebooksida!

Jag hoppas att ni kommer att finna det roligt, intressant och spännande! Det gör verkligen jag.

Och tack allesammans för att ni fortsätter att peppa, pusha och sprida vegoevangeliet tillsammans med mig. Jävligt Gott är något vi har skapat tillsammans, och det känns sjukt roligt att få utforska vidare framtidens vegokäk tillsammans med er!

Vi hörs och ses snart! <3

, , , , ,

7 Responses to Jävligt Gott skuggtävlar på Grill SM 2017!

  1. N 17 maj, 2017 at 02:22 #

    Kul! Hoppas det går bra 🙂

  2. Veganen 16 maj, 2017 at 09:18 #

    Ser fram emot att se resultatet. Har precis själv börjat äta vegansk mat och tycker det är ”Jävligt gott”.

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 17 maj, 2017 at 09:21 #

      Kul! Och bra jobbat! Hoppas det kommer gå bra, kom ihåg att det viktigaste är att göra sitt bästa och äta sånt man tycker är gott och enkelt, inte att vara perfekt i varenda litet steg! 🙂

      Och tack!

  3. EE 16 maj, 2017 at 10:32 #

    Kul! Ta dem med storm 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jävligt Gott på Grill & BBQ SM 2017 – Allt om helgen! | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 25 maj, 2017

    […] Det var faktiskt deras förslag att kolla upp om jag skulle kunna få ställa upp och vara med och tävla i Grill & BBQ SM med ett eget lag i år. De är nämligen en av huvudsponsorerna för eventet och hade en ganska bra ingång. Tyvärr visade det sig att det inte skulle vara fullt så enkelt iom att reglerna för vad varje rätt i varje kategori i tävlingen var tvungen att innehålla. I högrevskategorin måste du helt enkelt servera högrev. Men vi tjurade inte utan bestämde oss snabbt för att skuggtävla istället – dvs åka dit och helt enkelt låtsas att vi tävlade i tävlingen med egna vegetariska rätter i varje enskild kategori i tävlingen. Mer om upplägget och hur vi tänkte kan ni läsa i det här inlägget där jag presenterade det hel… […]

  2. Grill & BBQ SM 2017 – LIVE med Jävligt Gott! | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 19 maj, 2017

    […] dijonsenap och Colman’s senapspulver ska jag ner till Liseberg och Grill & BBQ SM och skuggtävla mot Sveriges grillelit med vegetariska alternativ på deras […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes