Jävligt Gott på Gastro Nord 2018

Hej!

Nästa vecka gör Jävligt Gott och GastroNord, Sveriges största och viktigaste restaurangmässa stor gemensam sak i att lyfta fram vegansk mat i ett stort samarbete! Jävligt Gott står för den veganska delen av menyn på mässrestaurangen under mässan 24-27/4, sätter upp fyra egna punkter på föreläsningsscenen Chefs Talk och håller dagliga workshops i vegansk matlagning.

Just nu förbereder kockarna på Stockholmsmässan en meny a la Jävligt Gott! På GastroNord 2018 kommer det finnas en street food-restaurang i en uppbyggd miljö som liknar Kungsträdgården med en vegansk meny. Här har vi satt ihop en Sthlm Street Food-meny, där jag ansvarar för den veganska delen. Jag kommer att utgå från de klassiska street food-rätterna som pulled pork-mackor, palak paneer och hamburgare, fast i ny vegansk tappning. Alla rätter säljs i hel och halvportion, så besökarna kan testa flera olika rätter.

Utöver detta kommer Jävligt Gott hålla flera seminarier och matlagningskurser. Varje dag hålls en matlagningskurs i vegansk matlagning samt ett föredrag på TEDx Chef´s Talk-scenen. Varje dag på mässan har ett speciellt tema som jag kommer att spegla i de olika föredragen; det offentliga kökets utmaningar, innovation, hållbarhet och branschens framtid.

– Chef´s Talk kommer vara en TEDx-inspirerad scen där branschens främsta talespersoner diskuterar högaktuella frågor. Gustav ”Jävligt Gott” Johansson är vegobloggaren som både ifrågasätter och utbildar branschen med veganska förtecken.  – Victor Ackerheim, projektledare för GastroNord

Kom och lyssna på våra seminarier: Klicka här och skriv in kod: GN18009 för fribiljett!


Program Gustav Johansson, Jävligt Gott

Workshopsen kräver föranmälan. Maila till gastronord@stockholmsmassan.se

Här kan ni läsa mer om alla punkterna och det övriga programmet på mässan: Gastro Nords program.

Tisdag:

Workshop: Substitut för att på ett enkelt sätt göra veganska varianter av klassiker
24 april 11:00 – 11:45, plats: Taste Lab Electrolux – A09:50

Panelsamtal: Vego i skolan. Vilka är fördelarna?

24 april 15:00 – 15:30, plats: Chefs´ Talk – A04:13

Onsdag:

Workshop: Tofu – fantastisk råvara med rätt användning

25 april 14:00 – 14:45, plats: Taste Lab Electrolux – A09:50

Föreläsning: Nya veganska substitut från Norden

25 april 15:45 – 16:15, plats: Chefs´ Talk – A04:13

Torsdag

Föredrag: Hållbar mat – vad är det egentligen och varför är det så komplicerat?

26 april 13:30 – 14:00, plats: Chefs´ Talk – A04:13

Workshop: Laga veganskt – vilka substitut finns och hur tillagar jag dem?

26 april 15:30 – 16:15, plats: Taste Lab Electrolux – A09:50

Fredag

Föredrag: Miljö- och vegoförespråkare vs. Kött- och mjölkindustrin. Fler gemensamma intressen än vi kanske tror?

27 april 12:45 – 13:15, plats: Chefs´ Talk – A04:13

Workshop: Laga veganskt – vilka substitut finns och hur tillagar jag dem?

27 april 14:00 – 14:45, plats: Taste Lab Electrolux – A09:50

, , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Body: