Havshalloumi – favorit i repris!

IMG_4353

Hej!

Det har blivit väldigt mycket Oumph och Quorn här nu å senaste, due to our cool little cooperation på Jävligt God BBQ. Men det betyder ju verkligen inte att det är det enda som jag grillar här i världen. Jag är fortfarande dödligt förälskad i halloumi till exempel. Ack, om bara tofu hade kunnat vara lite naturligt segt och salt. Hur fint det hade varit…

Halloumi är ju verkligen kick ass som det är, men det betyder inte att man inte kan krydda upp och göra lite olika roliga grejer med det också. Som det här till exempel – havshalloumi. Mitt svar på grillad lax, funkar perfekt till en tångromssås och färskpotatis, med lite grillad sparris och purjolök till. Gärna med ett glas av Patchwork – Vinet till Vegos fantastiskt goda Piniot Grigio!

Den numera klassiska kryddningen tångrom-dill-citron möter halloumins sälta och konsistens perfekt, framförallt om den får mysa runt lite i marinaden både innan och efter den har varit på grillen. Fräscht, tror jag ordet är. 😉

Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.

Kursen innehåller:

  • Instruktionsvideos och steg för steg bilder
    Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
  • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
  • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
  • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
  • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

Köp kursen här!

IMG_4351

IMG_4332

Havshalloumi 2-4 personer

  • 2 bitar halloumi á 200 g
  • 2 msk tångrom
  • Juice från 1/2 citron
  • 1/2 dl finackad färsk dill
  • 2 msk olivolja
  • nymald svartpeppar

Skär halloumiosten i önskad storlek. Ett tips är att dela den i ”vecket”, lite med hjälp av en kniv, så du får två stycken grova och tjocka ”halloumifiléer”. De faller garanterat inte genom gallret på grillen, har mer yta för marinad och den större volymen gör att de håller värmen bättre och därför inte blir sega på en gång.

Blanda ihop övriga ingredienser till marinaden i en påse. Låt halloumin ligga i 30 minuter innan grillning. Grilla tills halloumin får färg på bägge sidor och lägg dem därefter ner en kort snabbis i marinaden igen innan servering. Servera genast så de inte hinner svalna.

Ett tips är att värma upp ett aluminiumfat på grillen, och därefter täcka det med aluminumfolie så det bildas en liten varmhållningsugn. Då håller sig halloumin saftig mycket längre på bordet.

Det här inlägget är en del av mitt samarbete med Patchwork – Vinet till vego.

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



IMG_4339

, , , , , , , ,

6 Responses to Havshalloumi – favorit i repris!

  1. Amelie 7 juli, 2017 at 08:17 #

    var hittar man denna halloumin?!
    detta är nog det enda jag saknar 🙂

  2. Theresa 2 september, 2016 at 01:40 #

    Oh! Ser underbart ut – vad serverar du for sas? /xt

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 3 september, 2016 at 08:50 #

      Den här åts med en aioli, men det funkar också fint med typ en tångromssås med lite örter och citron!

  3. Jesper 25 juli, 2016 at 08:57 #

    Ser riktigt gott ut, kanske något som man borde testa nu under sommaren 🙂

  4. Charlotte Uleskog 19 juli, 2016 at 09:08 #

    Vilken kul twist på den älskade halloumin!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes