Halloumiburgare med avocado och tabascodressing

Det här inlägget är i samarbete med *Ta Fram Det Bästa*

För ett tag sedan var jag på en av Max Hamburgares releaser för en av deras nya halloumiburgare. Deras tredje kampanj dubbelhalloumiburgare på ett halvår, för – som deras vice VD uttryckte det under presseventet – svenskarna älskar halloumiburgare. Och vem är jag att argumentera mot det?

Vem älskar inte hamburgare? Och vem älskar inte halloumi? Jo det finns väl en del, men just halloumiburgaren har blivit en av de där rätterna som verkligen kan få det att vattnas i munnen på nästan vem som helst. Halloumi är fett, det är salt och det har ett fantastiskt tuggmotstånd (när det är varmt). Det är praktiskt taget som bacon fast gjort av ost!

Det gör det till en toppenrätt både för köttätarna som vill börja minska sin köttkonsumtion utan att kompromissa med smaken och helt awesome för lakto-ovo vegetarianerna som enkelt vill ha något lite svulligare på grillen. Jag brukar kalla det den perfekta inkörsporten till vegokäk.

Den här burgaren har jag tagit fram tillsammans med Ta Fram Det Bästa som en utveckling på mitt tidigare recept på världens bästa halloumiburgare. Det är om möjligt ännu lite svulligare efter att vi tabascomarinerat halloumin och penslar brödet med dijonsenap vilket ger en riktig kick till burgaren som balanserar upp ostens fetma och sälta. Vi har dessutom filmat en snygg liten film som inspiration så ni verkligen kan få in känslan för burgaren!

En annan bra grej med halloumi är att den inte är gjord med löpe, vilket ju är extra bra för alla vegetarianer som vill undvika onödiga animalier i sin mat. 🙂 Och jo – om ni vill att er halloumi ska hålla sig varm och god ett tag på bordet efter att ni tagit av dem från grillen: 1) skär halloumin i tjockare skivor som håller värmen längre och 2) lägg halloumin på ett fat av metall eller plåt som ni värmer upp på grillen och sedan täcker med aluminiumfolie som du sen ställer på bordet. Då håller den värmen i upp till en halvtimme!

Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.

Kursen innehåller:

  • Instruktionsvideos och steg för steg bilder
    Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
  • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
  • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
  • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
  • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

Köp kursen här!

Tabascomarinerade halloumiburgare med grillad paprika och avocado – 

Ingredienser

  • 1 paket halloumi á 200 g eller 2 paket 150 g
  • 1 mogen avocado
  • 1 gul paprika
  • 1-2 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 sats hamburgerdressing
  • 1 liten rödlök
  • 2 lime
  • 2 tsk Grön Tabasco
  • 2 st friscobröd eller brooklynbröd

Gör så här

  1. Tänd grillen!
  2. Dela halloumin på 2 i “vecket” och lägg i en plastpåse med 2 tsk grön tabasco och juice från ½ lime. Låt marinera i 20 min medan grillen tänds
  3. Skiva rödlök tunt. Pressa över juice från 1 lime och låt dra i 20 min
  4. Blanda hamburgerdressingen (se länk här!)
  5. Grilla den hela gula paprikan hårt medan grillen värms upp. Den ska bli sotbränd hela vägen runt. Lägg i en plastpåse i 10 min så skalet lossar och dra sedan av det värsta med fingrarna. Skär i filéer.
  6. Dela avocadon på hälften, ta ur kärnan och skiva i ca 0,5 cm tjocka skivor. Skölj salladen och ta loss bladen från krukan.
  7. Grilla halloumihalvorna snabbt på hög värme på grillen så de får fin färg. Grilla bröden snabbt. Pensla halloumin med marinaden löpande. Limejuicen karamelliseras vilket ger en fin syrlig sötma till osten och tabascon ger styrka
  8. Bygg burgaren genom att pensla dijonsenap på bottenbrödet, toppa det med ett salladsbladoch rödlök. Lägg på en skiva halloumi. Toppa med dressing, 2-3 paprikafiléer och 1/2 avocado i skivor. Lägg på locket. Stick igenom en kniv för att hålla ihop om du vill!

<strong>Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på <a href=”https://www.instagram.com/javligtgott”><span class=”s1″>instagram</span></a> och <a href=”https://www.facebook.com/javligtgott”><span class=”s1″>facebook</span></a> för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 </strong>

<!– Begin MailChimp Signup Form –>

<style type=”text/css”>

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; }<br />

/* Add your own MailChimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block.<br />

  We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */<br />

</style>

<div id=”mc_embed_signup”><form id=”mc-embedded-subscribe-form” class=”validate” action=”//javligtgott.us15.list-manage.com/subscribe/post?u=e2f964c0a6305d627cae388e2&amp;id=7e6f3e4cc9″ method=”post” name=”mc-embedded-subscribe-form” novalidate=”” target=”_blank”>

<div id=”mc_embed_signup_scroll”>

<div class=”indicates-required”><span class=”asterisk”>*</span> indicates required</div>

<div class=”mc-field-group”><label for=”mce-EMAIL”>Mail <span class=”asterisk”>*</span>

</label>

<input id=”mce-EMAIL” class=”required email” name=”EMAIL” type=”email” value=”” /></div>

<div class=”mc-field-group”><label for=”mce-FNAME”>Namn <span class=”asterisk”>*</span>

</label>

<input id=”mce-FNAME” class=”required” name=”FNAME” type=”text” value=”” /></div>

<div id=”mce-responses” class=”clear”></div>

<!– real people should not fill this in and expect good things – do not remove this or risk form bot signups–>

<div style=”position: absolute; left: -5000px;”><input tabindex=”-1″ name=”b_e2f964c0a6305d627cae388e2_7e6f3e4cc9″ type=”text” value=”” /></div>

<div class=”clear”><input id=”mc-embedded-subscribe” class=”button” name=”subscribe” type=”submit” value=”Subscribe” /></div>

</div>

</form></div>

<script type=’text/javascript’ src=’//s3.amazonaws.com/downloads.mailchimp.com/js/mc-validate.js’></script><script type=’text/javascript’>(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]=’EMAIL’;ftypes[0]=’email’;fnames[1]=’FNAME’;ftypes[1]=’text’;fnames[2]=’LNAME’;ftypes[2]=’text’;fnames[3]=’MMERGE3′;ftypes[3]=’text’;}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);</script>

<!–End mc_embed_signup–>

, , , , , ,

2 Responses to Halloumiburgare med avocado och tabascodressing

  1. Eva-Marie 6 juli, 2017 at 12:56 #

    Vart står det hur man gör hamburgerdressing? Det står i receptet blanda dressingen? Med vad???

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Body: