Fylld pasta med chili, salvia och kanderade valnötter

IMG_2736 (1024x768)

Hej!

Nu har jag varit tillbaks på jobbet efter föräldraledigheten i tre veckor. Det märks. Nu förstår jag verkligen varför folk kallar det livspusslet. Jag tror inte att jag känt att min vardag varit så här upprutad någonsin tidigare. Om det inte är barn som ska hämtas, eller jobb som ska försöka hinnas med, så är det handling, matlagande, blöjbyten, läggningar, tröstningar, räkningar, bildäck som ska bytas eller räkningar som ska betalas. Jag tror att jag kanske snittar in en till två timmar egentid per dygn, max. Och igår och i förrgår då lillan varit sjuk i influensan och vaknat konstant fram till midnatt så blev det knappt ens det. Så om bloggen inte är superuppdaterad så vet ni varför;)

Mycket roligt händer dock på matfronten, så håll er lugna. Jag kommer inte att försvinna!

För att ge er något litet att bita i inför morgondagens stora projekt (husmanskostsnostalgi utlovas) så ger jag er en riktigt smarrig pasta. Den här smakkombon är en riktig favorit och något jag plockade upp för flera år sedan på Vapiano där de hade en specialpasta med just de här smakerna. Så sjukt gott alltså. Testa så får ni se!

IMG_2738 (1024x768)Fylld pasta med chili, salvia och kanderade valnötter, 3-4 portioner

  • 500 g fylld pasta av valfri sort. Fungerar också fint med vanlig ofylld om man hellre känner för det.
  • 1 röd chili
  • 1 kruka färsk salvia
  • 1 msk ljus sirap eller lönnsirap
  • 2 dl eller ca 100 g valnötter
  • 1,5 dl riven parmesan (kan uteslutas)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g körsbärstomater
  • salt
  • ca 4 msk smör eller olivolja, beroende på smak

Börja med att sätta på pastavatten. Värm en stekpanna till medelvärme och börja rosta valnötterna. När de börjar få färg så häller du i sirapen och låter den stekas in i nötterna. Var försiktig så det inte bränns vid. Lägg dem åt sidan.

Häll i pastan i vattnet. I samma panna som du stekte nötterna, ha i smör eller olja och finhackad vitlök och chili. Låt fräsa på låg värme i några minuter. Ha i salvian och tomaterna som du först skurit i halvor och låt fräsa med i 2-3 minuter tills pastan är klar. Häll av pastan, men låt liiite pastavatten vara kvar. Rör ner i stekpannan med såsen tillsammans med valnötterna, parmesanen och lite extra salvia. Salta, rör om och servera.

Det är också väldigt gott att ha lite finhackad zucchini i pastan om man vill ha en lite matigare sås.

, , , , , , , , , ,

3 Responses to Fylld pasta med chili, salvia och kanderade valnötter

  1. Ulrika 1 oktober, 2016 at 06:28 #

    Underbart enkelt o gott! Fortsätt dela med dig

  2. Sandra 18 november, 2014 at 09:38 #

    Såg riktigt mumsigt ut 🙂 äter dock inte så mycket kolhydrater

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 18 november, 2014 at 09:41 #

      Haha, nja det är inte bantarmat det här inte om man säger så… Men som Paolo Roberto brukar säga, tränar mycket man så får man också äta mycket. Synd bara att jag tränar så lite… 🙁

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes