DSC_0115

Böcker och Posters

Jag har samarbetat med designbyrån Owl Streets sedan sommaren 2014 och tillsammans har vi tryckt två fantastiskt fina (om jag får säga så själv) kokböcker och släppt ett antal receptposters. Vi planerar fler samarbeten framöver, så titta gärna in då och då för att se om något nytt dykt upp!

Vi har producerat två stycken böcker som headlinear varsin produktserie. Jävligt God BBQ, från 2016, och Jävligt God Husman, från 2015. Ni kan läsa mer om den här nedan. Jävligt God BBQ är ett nytryck av Bloody Good Vegetarian BBQ från 2014 som då släpptes i en mindre begränsad upplaga på engelska.

Alla produkter kan beställas ifrån Owls Streets webshop. Böckerna hittar ni här, och posterserna här.

framsida-L
Jävligt God BBQ, 2016 – Släpps 1 juni – Förbeställ nu!

Jag är väldigt glad att kunna presentera nyutgåvan av Jävligt God BBQ (formerly know as Bloody Good Vegetarian BBQ)! Den kommer från tryckeriet 1 juni, är nästan tre gånger så tjock som orginalet, och på svenska. Boken går redan nu att förbeställa från owlstreets.com.

Det här är inte en vegetarisk kokbok. Det är en bok om jävligt god och grillad mat, som också råkar vara vegetarisk. Jävligt god BBQ är rediga burgare, långkokt chili i järngryta över glödande kol och rejäla tillbehör – utan kompromisser. Att grilla grönt är så mycket mer än bara grönsaker.

Vem har sagt att du inte vill käka klassiska, mustiga rätter bara för att du valt att äta i huvudsak växtbaserat? 

Jävligt God BBQ är dessutom en del av ett större samarbete jag inleder i sommar tillsammans med Oumph! och Quorn för att pusha för rejält, fantastiskt och köttfritt BBQ-käk. Sommaren igenom ska vi med Jävligt God BBQ i spetsen slå ett slag för att krossa köttnormen och visa att växtbaserad BBQ är way mycket mer än bara grönsaker.

Boken innehåller ett trettiotal recept varav de flesta är 100 % växtbaserade, eller innehåller enkla tips för hur de kan bli det.

Förköp boken här, inkl en förköpspresent!

Pris: 200 kr + frakt

84 sidor, Fyrfärgstryck, Paperback

DSC_0132

Jävligt God Husman

Jävligt God Husman är en bok om den mat som jag växte upp med och som har präglat min matlagning och min syn på god mat ända sedan dess. Men precis som väldigt mycket annan mat jag växte upp med så är den svenska husmanskosten inte direkt vegetarisk. Ni som har följt min blogg ett tag har dock kanske insett att jag inte riktigt är typen som låter mig hindras av det. Jag har därför i den här boken försökt vegoifiera några av min barndoms favoritrecept, och tillsammans med Owl Streets fantastiska illustrationer och boktryckarkonster så har detta resulterat i denna bok.
På 48 sidor hittar ni 17 recept alla vackert handillustrerade av Niclas Boman. De flesta recepten är lakto-ovo vegetariska men i stort sett alla (förutom pappas pannkakor) har också medföljande instruktioner för hur de kan veganiseras.

Till serien hör också postern ”Den glada Grisen”.

Just nu har vi ett extra jul-erbjudande där postern ”Den Glada Grisen” ingår gratis vid köpet av boken Jävligt God Husman. Passa på vettja!

Andras röster om Jävligt God Husman

Vegokoll

”Jävligt God Husman innehåller 17 vackert illustrerade recept som fint knyter an till den svenska matkulturen. Fler recept är helt veganska och resten är ovo/lakto-vegetariskt, men där alla har tydliga instruktioner på hur de enkelt veganiseras.

Vegokoll har redan planer på att slå till med paltfest i helgen!” – Läs hela recensionen här

Sunday Supper

Marknaden svämmar över av kokböcker och ibland  blir jag blir lite “mätt” (hö hö) på det. Det krävs verkligen att en bok har det där lilla extra för att fånga min uppmärksamhet. Det har Jävligt God Husman. – Läs hela recensionen här

Beställ boken här

Pris: 199 kr plus frakt.

48 sidor, inbunden paperback. Fyrfärgstryck.

framsida-2 (1024x683)

Bloody Good Vegetarian BBQ, 2014 – SLUTSÅLD

Tanken bakom boken Bloody Good Vegetarian BBQ är att visa att det är helt och fullt möjligt att kombinera två av de absolut största mattrenderna just nu. Dels den (inte så djurvänliga) trenden med ökat fokus på kött, grillat och stora burgare som verkar ta Sverige med storm, och dels det (mycket djurvänligare) ökade fokuset på ekologiskt och vegetariskt. De är varandras totala motsatser. Vi vill dock visa att dessa går att kombinera, och att det då faktiskt inte bara blir bra utan rent ut sagt Jävligt Gott.

På 24 skitsnygga sidor presenterar vi mina fjorton bästa grillrecept alla snyggt illustrerade av Owl Streets och med foton ifrån mina grilleskapader i somras. Alla ovan nämnda recept finns med, samt ett helt gäng till, både the must have sauces, goda grilltillbehör och fler huvudrätter.

I serien ingår också fyra stycken recept posters: Veggie Burger, Fooled Pork,Halloumi Skewers, Quesadillas och The Mother of All Tomato Salads.


tomatosalad-1 (1024x683)
fooled-1

 

Andras röster om Bloody Good Vegetarian BBQ

Tasteline

”Vegetariskt, gott och trendigt. Det är ledorden när Gustav Johansson står i köket. Han har nu samlat 14 av sina bästa recept i en kokbok, men det är inte vilken kokbok som helst.” – Läs hela recensionen här.

Gaashud.se

”En ”Bloody Good Vegetarian BBQ”-bok med sommarens allra bästa grillrecept där nästan alla recept är anpassade både för veganer och för lakto-ovo-vegetarianer.” – Läs hela recensionen här.

Vegokoll.se/Djurens rätt

”Ett snyggt häfte med recept på burgare, grillspett, tomatsallad, fooled pork, burgardressing och en del annat.” – Läs hela bokrecensionen här.

”De har valt att fokusera på vegetariska BBQ-grejer eftersom de tycker att det pratas alldeles för lite om det. Och det kan jag hålla med om.” – Läs recension av affisherna här.

Gabriellajoss.se

”Fick hem denna bok för någon vecka sedan och jag blev SÅ glad. Massor med goda recept och ni kan läsa mer HÄR” Länk till recension

Beställ boken här

Pris: 159 kr plus frakt.

27 sidor, paperback. Fyrfärgstryck.

Alla inlägg om produkterna

Gustav-Johansson-of-Javligt-Gott-01

Jävligt Gott skuggtävlar på Grill SM 2017!

Hej Vänner! I kväll har jag sjukt roliga och stora nyheter att meddela! Nästa helg åker jag nämligen tillsammans med Ta Fram Det Bästa till Grill & BBQ SM där jag kommer att utmana Sveriges största, mesta och bästa grillmästare genom att skuggtävla med mina bästa helvegetariska Jävligt Goda BBQ recept mot deras i alla […]

Continue Reading 7
IMG_3923

När Jävligt Gott tog över Restaurang Växthuset

Hej! Hoppas allt är bra med er vänner! Solen lyser äntligen över Stockholm, och jag hörde småfåglarnas vårsång när jag gick med dottern till dagis i morse. Så fruktansvärt skönt! Det riktigt spritter i kroppen på mig. Det här vintermörkret är fan depressivt alltså. Det är lite konstigt att Sverige lyckats producera något lyckligare än […]

Continue Reading 4
img_2370

Vegetarisk julbordsspecial – Vegoskolan del 2

Hej! Hoppas allt är fint med er! Själv har jag det fint, min rygg har artat sig sedan förra veckan, bloggen knatar på för fulla muggar och snart är det banne mig jul dessutom! För mig som egenföretagare innebär det kanske inte riktigt exakt samma superledighet som för en del andra, men å andra sidan […]

Continue Reading 1
bbq-och-poster-kampanj

Årets julklapp – Erbjudande på Jävligt God BBQ och Den Glada Grisen!

Hej vänner! Julen närmar sig med stormsteg och med det så har också julhandeln dragit igång för fullt, och alla (åtminstone i min värld, men den e ju liiiite insnöad) pratar om julmat. Många skulle säga att hela den här konsumtionshetsen över jul är helt avskyvärd och bara ett jättelikt publicity stunt arrangerat av företag […]

Continue Reading 6

Lyxig vegetarisk pytt i panna

Hej! Nu är det bara två veckor kvar tills jag slutar på Fryshuset och börjar jobba heltid med bloggen. Jag är ganska rejält utfasad från de flesta processerna på jobbet och börjar lite så smått kunna känna av hur det ”nya livet” kommer att bli. Känns riktigt ballt, men ganska konstigt! Väldigt mycket av det […]

Continue Reading 5

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes